En vecka kvar till avfärd!

Nu är det alltså bara en vecka kvar tills vi flyger söderut, förbi ekvatorn och landar i Tanzania! Under kommande vecka förbereder vi oss bäst vi kan innan resan, främst genom att kika hur vädret blir och fundera på hur mycket avokado vi ska äta.

Vid foten av Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, ligger staden Moshi. Moshi beskrivs som en lågmäld stad mitt i Tanzanias största kaffeodlingsområde och har både afrikanska och asiatiska influenser. De flesta turister som besöker staden har för avsikt att bestiga Kilimanjaro.

Vad ska då vi göra där!? Jo, det är så att vi ska göra åtta veckors praktik på Kilimanjaro Christian Medical Center, KCMC (http://www.kcmc.ac.tz/), som ligger i Moshi. Tidigare under utbildningen har vi under praktikperioderna varit på endast en avdelning, enhet eller mottagning. Under vår tid på KCMC ska vi varje vecka rotera till en ny avdelning. Syftet med denna praktik är att utvecklas som sjuksköterska genom att lära sig om ett annat lands hälso- och sjukvårdssystem, öva på praktiska moment som ingår i sjuksköterskans yrkesroll samt att få ett kulturellt utbyte och lära sig om Tanzania och dess invånare. Med oss har vi en del material i form av bland annat handskar och sprutor, donerat av Capio Citykliniken Bunkeflo och Capio Citykliniken S:t Laurentiigatan. Tack!

Förutom upplevelserna på sjukhuset kommer vi att dela med oss av utflykter och andra saker vi hittar på under resan som avslutas med en vecka på Zanzibar!.

 

Under Länkar finns en länk till kurshemsidan för den som är intresserad av att läsa mer om denna kurs eller kika på andra studenters bloggar.


Kommentera här: