Linn och Lisa på neonatalavdelningen

Förra veckan var Nadja och Johanna på neonatalavdelningen. Ni kan läsa deras inlägg längre ner. Det vi erfarit denna veckan är väldigt likt det dom upplevde då.

Rutinen på avdelningen har varit:

- Rapport från natten (knappt hörbar)

- Bada alla bäbisar. De klagade ganska högljutt när de väcktes ur sin goa sömn, men när de kom i vattnat blev humöret genast bättre.

- Matning. De som hade sin mamma på avdelningen blev överlämnad och ammad. De andra fick vi mata med välling ur en skål. Det var en utmaning!

- Byte av lakan så långt de räckte. Lakan och blöjor var en bristvara, så ni kan ju tänka er hur bäddarna såg ut efter 24 timmar.

- Rond med läkarna. Vi har lyssnat på lite och gullat med barnen när det varit för svårt att höra.

- Anteckna vilka omvårdnadsåtgärder som planeras för varje barn.

Både Linn och Lisa har lyckats få bajs sina scrubs, så igår blev vi hemskickade vid 12 för att byta! Klorin löste allt men nu luktar det pool i hela huset. 

För övrigt så vill vi bara berätta att vi inte är fyra som kommer hem i augusti utan sex. Nadja, Johanna, Lisa, Linn, Lisas adoptivson och Linns adoptivdotter! Ja ni läste rätt mamma och pappa, vi kunde inte lämna dom. Modersinstinkten blev för stark!! Nu tar vi helg. Vi har många spännande äventyr planerade. Stay tuned! 

Badaae (see you later)

Kommentarer:

1 Anonym:

Fint Linn jag börjar tvätta dina baby -kläder. Agnetha har lämnat sängen! Vad ska hon heta! Kram C och F

Kommentera här: