Surgery

Måndagen och tisdagen spenderade vi på surgical one  och surgical icu. Vi fick lägga om diabetessår (det vill säga fötter där tår höll på att trilla av eller som redan saknade flera tår), vara med på ronden (där 26 personer följde efter överläkaren till alla patienter) och se andra stora sår och skador. Väldigt spännande! 

Idag var vi på MOT (main operating  theatre) där vi var med under en operation på ett spädbarn. Barnet hade hydrocefalus vilket innebär ökad mängd vätska i huvudets hålrum. Man satte en shunt från skallen in i hålrummet och drog sedan en slang från magen till huvudet som kopplades till shunten. På slangen fanns en inbyggd pump som gjorde att det vid ökat tryck pumpades vätska från huvudet till magen där vätskan kan tas upp. Det var riktigt häftigt att se! Vi fick också större klarhet över vilka områden som passar oss då Johanna kämpade på för att hålla blodtrycket uppe medan Nadja ville se allt så nära som möjligt. Vi trivs i alla fall båda två väldigt bra i de fina, gröna op-kläderna!
/Johanna och Nadja
  

Kommentarer:

1 Anonym:

Den ronden innehöll lika många av personalen som patienter på en hel avdelning på Varbergs sjukhus! Måste vara stora salar som patienterna ligger i! Spännande läsning. C och F

Svar: De lever efter ordspråket finns det hjärterum så finns det stjärterum!
scrubsabroad.blogg.se

2 Anonym:

Spännande och dramatiskt!

Kommentera här: