Neo!

Första praktikdagen spenderade Johanna och jag på neonatalavdelningen. Det jobbade fyra sjuksköterskor, fyra läkare och några sjuksköterskor tillsammans med ett gäng studenter och mammorna till barnen som ofta sover på avdelningen. Den trånga avdelningen gjorde att det kändes väldigt överbefolkat men med tanke på att de hade fyrtio patienter hade det istället behövts fler i personalen - framför allt sjuksköterskor.

Vi blev bemötta båda bra och mindre bra. Vissa välkomnade oss, bjöd in oss att delta i att bland annat sätta pvk på den minsta bebis vi någonsin sätt vilket vi ganska snabbt tackade nej till. Det var dock väldigt häftigt att se och ta del av hur de använder de saker de har att tillgå. Sjuksköterskan använde till exempel gummibandet till sin handske som stas vilket vi tyckte var påhittigt! 

Just nu känner vi att vi har en del att smälta då det var mycket att ta in men vi är nöjda med vår första dag och ser fram emot morgondagen då vi förhoppningsvis får vara med om fler spännande saker!

Barnens sängar i de varma rummen var små trälådor på rad. 

Den smala korridororen agerar amningsplats, läkarrum, fikarum för personalen och plats för dokumentation - allt på samma gång.

/Nadja

Kommentera här: