Äkta tanzaniansk svensk midsommar

Vår midsommarafton spenderade vi på äventyr! Tidigt på morgonen åkte vi ut till en regnskog där vi gick under avokado- och bananträd. Med tanke på priserna på avokado i Sverige gjorde det lite ont i själen att se perfekta avokados ligga söndermosade på stigen efter att ha fallit från träden.

Vi började med vandring genom skogen för att sedan komma till chaggabyn där vi fick se de hemliga tunnlarna som chaggafolket gömde sig i under kriget mot maasaierna. Efter att ha fått smaka bananvin gick vi vidare till vattenfallet! Vattnet var iskallt men Lisa, Nadja och Linn var mycket bestämda och ville absolut bada. Dock gjorde de hala, spetsiga, fruktansvärda stenarna på bottnen detta till en omöjlighet och vi fick nöja oss med vatten upp till knäna. Vägen tillbaka in i skogen från vattenfallet bestod av en oerhört brant och hal stentrappa som vi med hjälp av varsin käpp till slut lyckades dra oss upp för. Idag har vi träningsvärk! 

Sedan besökte vi en kaffeodling och fick rosta och mala  vårt eget kaffe. Linn och Lisa tyckte att det smakade bra men Nadja och Johanna tyckte mest att det smakade kaffe (det vill säga äckligt). 

På kvällen lagade vi svensk midsommarmat i form av potatis, sill, kex och ost, ägghalvor och "gräddfil"-sås (det var egentligen yoghurt). Detta serverade vi Lisa och Linns housemates och festen blev mycket uppskattad! Särskilt omtyckt var Siffervisan och Små grodorna som vi dansade runt den lilla midsommarstången som Linn byggde och elden i trädgården!  

  

Kommentarer:

1 Anonym:

Härliga bilder! Kram Inger

2 Irene:

Vad fantastiskt! Ni är så glada på alla bilder så vi förstår att ni har det bra. Hoppas nästa vecka blir lika spännande på sjukhuset som de andra har varit.
Kram från alla.....

3 Anonym:

Instämmer med föregående att det är fantastiskt roligt att följa er! Få till kultur, bad, kaffe odling, fira både midsommar och St. hans i Tanzania det är att ta seden dit man kommer och seder med sig! Önskar också er fortsatt bra och ser fram emot nästa spännande inlägg. Kram C och F

Kommentera här: