Vi känner oss som hemma!

Igår lekte vi inredare i Linn och Lisa rum! 
Väggarna pryddes, möbler flyttades runt och kronan på verket är den fina blombuketten! 

Nu väntar vi på att våran mat ska levererad. Ha det bra!

Vecka 2 i bilder!


I måndags åt vi lunch på en inhemsk restaurang. Skinn, fenor och ben slank ner men huvudet lämnade vi. 

I tisdags deltog vi i fastebrytning. Längs vägkanten säljer kvinnor och män grillspett och diverse olika tilltugg.

Friterade bullar som påminner om munkar i konsistens. 

Vi och våran guide Steve framför vattenfallet Ndoro vid byn Marangu.

Chips in my eye! Eller omelett med pommes som det antagligen hade kallats i Sverige. Rätten kostar 3000shilling vilket är ungefär 12 kronor.

Vår nya vän, kameleonten! Den gick precis framför våra fötter på vägen inne på doctors compound och vi såg den byta färg från klargrönt till brunt. Väldigt häftigt!

Att ta ut pengar är lite knepigt. Både för att bankomaterna ofta är trasiga men främst för att man får ta ut flera hundra tusen åt gången (och största sedeln är 10000) för att det ska vara lönt. 

Vår andra djurkompis! Vi har döpt honom till Rolf och han gillar att springa efter oss mellan husen på compoundet.

Här äter vi lunch någon gång i veckan! Otroligt goda burgare för 5000shilling!

I lördags gick vi runt på Chaggastreet för att köpa tyger! Det finns hur mycket som helst och allt är jättefint. 

Denna veckan saknar vi jordgubbar, tacos och solen (det har regnat och varit molnigt hela veckan vilket ledde till lerfläckar över hela de vita sjukhusbyxorna. Dessa lerfläckar har hittills lett till två utskällningar!). 

Äkta tanzaniansk svensk midsommar

Vår midsommarafton spenderade vi på äventyr! Tidigt på morgonen åkte vi ut till en regnskog där vi gick under avokado- och bananträd. Med tanke på priserna på avokado i Sverige gjorde det lite ont i själen att se perfekta avokados ligga söndermosade på stigen efter att ha fallit från träden.

Vi började med vandring genom skogen för att sedan komma till chaggabyn där vi fick se de hemliga tunnlarna som chaggafolket gömde sig i under kriget mot maasaierna. Efter att ha fått smaka bananvin gick vi vidare till vattenfallet! Vattnet var iskallt men Lisa, Nadja och Linn var mycket bestämda och ville absolut bada. Dock gjorde de hala, spetsiga, fruktansvärda stenarna på bottnen detta till en omöjlighet och vi fick nöja oss med vatten upp till knäna. Vägen tillbaka in i skogen från vattenfallet bestod av en oerhört brant och hal stentrappa som vi med hjälp av varsin käpp till slut lyckades dra oss upp för. Idag har vi träningsvärk! 

Sedan besökte vi en kaffeodling och fick rosta och mala  vårt eget kaffe. Linn och Lisa tyckte att det smakade bra men Nadja och Johanna tyckte mest att det smakade kaffe (det vill säga äckligt). 

På kvällen lagade vi svensk midsommarmat i form av potatis, sill, kex och ost, ägghalvor och "gräddfil"-sås (det var egentligen yoghurt). Detta serverade vi Lisa och Linns housemates och festen blev mycket uppskattad! Särskilt omtyckt var Siffervisan och Små grodorna som vi dansade runt den lilla midsommarstången som Linn byggde och elden i trädgården!